Zelená stěna – zpětná vazba poroty a koordinátorů programu Pěstuj prostor

# Příspěvek bez tagů

Vloženo26. 03. 2013

Text Správce systému

Porota konstatovala, že autoři úprav (architekti Němečkovi) protihlukovou stěnu v místě Sokolovny záměrně vynechali (na vedlejším úseku je realizována), aby nebránila pohledu na budovu Sokolovny a přirozenému pocitovému spojení s městem. V místě se také nachází podzemní infrastrukturní sítě, to by ale bylo řešitelné. Protihlukové stěny (ať už zelené nebo skleněné) vytváří z průtahů uzavřené dálnice. Porota se rozhodovala mezi preferencí dočasně zklidnit předprostor Sokolovny (podobný podnět byl v bratislavských Městských zásazích u kostela vedle městského průtahu) či ponechat místo v současné podobě. S ohledem na vzrůstající zájem řešit průtahy do budoucna jako městské ulice porota doporučila nechat místo otevřené.